Traktaartie

Taart en Cupcake benodigdheden
zelf maken en decoreren

Sinds 2009

Botercrème/Crème au beurre

Compacte botercrème wordt gebruikt voor het afsmeren van taarten en het spuiten van een dijkje/randje bij het vullen van een taart. Het is ook lekker om een smaakje toe te voegen.

Hoeveelheid 1 portie 2 porties 3 porties 4 porties

Zachte roomboter 75 gram 150 gram 250 gram 300 gram

Poedersuiker* 125 gram 250 gram 375 gram 500 gram

Heet water 1 theel. 2 theel. 3 theel. 4 theel.

* in plaats van poedersuiker kun je ook suikerbakkerspoeder gebruiken.

 

Werkwijze:

1. Klop met een mixer de boter met een beetje poedersuiker glad in een kom.

2. Klop geleidelijk de rest van de poedersuiker en het hete water erdoor tot het mengsel lichtgeel en romig is.

3. Lang genoeg blijven doorkloppen, bij drie porties wel 5 à 10 minuten.

 

Tips:

Als je het leuk vindt, kun je de botercrème ook kleuren. Voeg de kleurgel toe als je bijna klaar bent met mixen.

Voor een grote taart heb je de hoeveelheid van drie porties nodig. (Voor 2 taarten van 20 cm, reken ik 250 gram roomboter en 300-375 gram poedersuiker (afhankelijk van hoe stevig je de botercrème wilt hebben)

Als je wat over hebt, kun je dit afgesloten prima één week bewaren in de koelkast. Wel goed doorroeren voor gebruik. Ook kun je overgebleven botercrème invriezen, dan blijft het zes tot acht weken goed. Je moet het na het ontdooien dan wel weer mixen, omdat het tijdens het ontdooien gaat schiften.

 

Smaakvariaties:

Natuurlijk citroenessence toevoegen voor een lekkere frisse smaak (met citroensap blijft de boter niet compact genoeg). Dit wordt veel gebruikt voor het afsmeren van taarten.

 

Traktaartie
Traktaartie
    • Contactgegevens

      Gosia van Dinter-Hazenberg
      Seminarieweg 16d
      4854 CA BAVEL

      info@traktaartie.nl
      Telefoon: 06-49131973
      KvK nummer: 20147256
      BTW nummer: NL153269467B01
      IBAN: NL77RABO0148931693

    • Volg ons op...