Traktaartie

Taart en Cupcake benodigdheden
zelf maken en decoreren

Sinds 2009

Chocoladereep / notenreep

Basisrecept: De gezonde chocoladereep/notenreep

Chocolade en gezond gaan prima samen in deze heerlijk verantwoorde snack. Weinig tijd? Deze reep heeft maar 3 ingrediënten en is dus makkelijk en snel te bereiden.

Ingrediënten voor ca. 10 repen
 • 100 gram gemengde ongebrande, ongezouten noten
 • 150 gram gedroogde abrikozen ( of ander gedroogd fruit zoals dadels)
 • 125 gram donkere chocolade (zo puur mogelijk, boven de 73% cacao)

Recept voor gezonde chocoladereep

Doe de noten in de keukenmachine en hak ze fijn. Snijd de abrikozen in stukjes en voeg die er aan toe. Laat de machine lopen totdat het een plakkerig mengsel is. Leg een stuk bakpapier neer en schep het mengsel hier op. Maak een vierkant vorm uit het mengsel. Snij vervolgens over de lengte in de helft en over dwars het vierkant in 5 stukken. Maak ze voorzichtig los van elkaar en het bakpapier.
Breek de chocolade in stukjes in een steelpannetje en zet dit op het laagst mogelijke vuur. Roer totdat alle chocolade gesmolten is. Zet het pannetje op een onderzetter op het aanrecht en leg er een reepje van het notenmengsel in. Draai dit met 2 lepels rond in de chocolade zodat overal een laagje chocolade om zit. Leg het reepje weer op het bakpapier. Herhaal dit met de rest.
Laat de chocolade hard worden. Dit gaat sneller in de koelkast of vriezer. Verpak ze in het bakpapier, vershoudfolie of aluminiumfolie, zodat je ze gemakkelijk mee kunt nemen.

 

Variaties
 • Zaden: vervang een gedeelte van de noten door zonnebloempitten, lijnzaad of bijv. chiazaadjes.
 • Ander fruit: vervang de abrikozen door dadels, pruimen of ander gedroogd fruit.

 

Tessa en ik hebben het volgende aangepast:

De hoeveelheden zijn verdubbeld (voldoende voor ca. 15 grote vormen), met uitzondering van de chocolade. In plaats van alleen abrikozen hebben we een mengsel van abrikozen, dadels en rozijnen gebruikt. Ook hebben we de noten zelf fijn gehakt en een eetlepel honing aan het notenmengsel toegevoegd. Tenslotte hebben we alleen streepjes chocolade gebruikt i.p.v. de repen helemaal bedekt. Bij ons zijn het dus meer noten- dan chocoladerepen.

 

De noten en gedroogd fruit In stukjes gesneden en gehakt.

Na het mengen in de keukenmachine en de toevoeging van wat honing.

Hierna kun je het recept verder volgen of het notenmengsel stevig aandrukken in uitsteekvormen (wij hebben deze lichtjes ingevet zodat je de notenkoeken makkelijker eruit kunt drukken).

Tenslotte de chocolade au bain marie laten smelten en nadat het wat is afgekoeld (kamertemperatuur) met een lepel streepjes vormen over  de vormpjes. Net na het maken, voelt het nog een beetje plakkerig. Na een nachtje drogen is dit verdwenen. Hierna kunnen ze per stuk ingepakt worden voor bijv. school of werk. Smakelijk!

Traktaartie
 • Contactgegevens

  Gosia van Dinter-Hazenberg
  Seminarieweg 16d
  4854 CA BAVEL
  info@traktaartie.nl
  Telefoon: 06-49131973

  KvK nummer: 20147256
  BTW nummer: NL153269467B01
  IBAN: NL77RABO0148931693

 • Volg ons op Facebook

  Beste allemaal, ik loop al sinds december met griep en daarna verkoudheden te kwakkelen en ben toch doorgegaan. Nu geeft mijn lichaam aan dat het echt even klaar is en dus moet ik meer rust nemen. Hoe vervelend ik het ook vind, de komende dagen kan ik niet garanderen dat alle bestellingen in de webshop dezelfde dag verstuurd gaan worden omdat de hulptroepen door carnaval beperkt beschikbaar zijn. Excuses! ... See MoreSee Less

  View on Facebook

  De prijs van de Zeelandia marsepein heb ik lange tijd gelijk kunnen houden, maar nu moet ie helaas toch echt omhoog. Vanaf 14 februari zullen de prijzen als volgt zijn: 2,5 kg wit en blank € 19,-; 7,5 kg wit en blank € 52,50 en en 15 kg blank € 94,50. Profiteer dus nog even van de huidige voorraad ;)

  Vanmiddag is het shopje in Bavel geopend van half 2 tot half 4. Volgende week alleen op afspraak i.v.m. de Carnavalsvakantie.

  Fijne dag!
  ... See MoreSee Less

  View on Facebook

  Goedemorgen, er wordt hard gewerkt in januari in taartenland, want o.a. de Zeelandia marsepein wordt gretig besteld deze maand :). Er staat weer wat op voorraad en morgen komt daar nog extra bij.

  Aarzel niet om te vragen naar de levertijden of het assortiment als je iets niet kan vinden.

  Fijne dag!
  ... See MoreSee Less

  View on Facebook

  Goedemorgen, we gaan weer fris van start deze week :)
  In 2018 zijn de verzendkosten tot € 50 verlaagd naar € 6,50, maar de brievenbuspakjes moeten helaas omhoog in prijs naar € 4,60.
  Een aantal prijzen zullen in januari omhoog gaan, waaronder de PME cards en drums en cakeboxen. De huidige voorraad blijft gelijk in prijs, maar op het moment dat ik nieuwe voorraad krijg, ben ik helaas genoodzaakt de prijs te verhogen. Dus profiteer nog even.

  Fijne dag!
  ... See MoreSee Less

  View on Facebook

  Traktaartie heeft de omslagfoto bijgewerkt. ... See MoreSee Less

  View on Facebook
Traktaartie
  • Contactgegevens

   Gosia van Dinter-Hazenberg
   Seminarieweg 16d
   4854 CA BAVEL

   info@traktaartie.nl
   Telefoon: 06-49131973
   KvK nummer: 20147256
   BTW nummer: NL153269467B01
   IBAN: NL77RABO0148931693

  • Volg ons op...