Traktaartie

Taart en Cupcake benodigdheden
zelf maken en decoreren

Sinds 2009

Havermout koeken

Havermout koeken, wie lust ze niet?

Havermout koeken zijn mijn meest favoriete koekjes om te maken en eten.

havermout

Ingrediënten:
  • 170 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 210 lichtbruine basterdsuiker
  • 220 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence, bijv. Patidess vanille
  • 105 gram patent bloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel kaneel poeder

Vulling:
  • 1 kop donkere rozijnen (deel kan vervangen worden door bijv. cranberries)
  • alternatief: in stukjes gehakte geroosterde en/of gecarameliseerde nootjes en pitten en bakvaste chocolate chips.
Voorbereiding:
  • Verwarm de oven voor op ca. 170 graden (hetelucht 25 graden lager).
  • Leg op twee bakplaten bakpapier.
Bereiding:
  • Klop de boter met de suiker zacht en romig (ca. 2 à 3 minuten) met een electrische mixer,
  • voeg het ei en de vanille toe en klop het verder door.
  • Meng in een aparte schaal bloem, baking soda, zout en kaneel. Voeg het mengsel toe aan de mixkom en mix tot het één geheel is.
  • Voeg tenslotte de havermout en de vulling toe.
  • Maak gelijke bolletjes van het deeg en leg ze op minimaal 5 cm afstand van elkaar op de bakplaat.
  • Druk ze beetje plat met bevochtigde vingers zodat ze maximaal 1,25 cm dik zijn.
  • Bak ze ca. 12-15 minuten of totdat ze licht goudbruin aan de buitenkant zijn en nog zacht in het midden. (Na het afkoelen worden ze nog wat harder.)
  • Laat ze nog even op de bakplaat liggen om af te koelen.
  • Daarna kunnen ze afgesloten bewaard worden tot consumptie.

 

Traktaartie
Traktaartie
    • Contactgegevens

      Gosia van Dinter-Hazenberg
      Seminarieweg 16d
      4854 CA BAVEL

      info@traktaartie.nl
      Telefoon: 06-49131973
      KvK nummer: 20147256
      BTW nummer: NL153269467B01
      IBAN: NL77RABO0148931693

    • Volg ons op...