fbpx

Marsepein kopen

Marsepein kopen om taarten en cupcakes te decoreren

In onze webshop kunt u marsepein kopen om taarten en cupcakes mee te decoreren. Marsepein is één van de manieren om taarten te bekleden en te decoreren en bestaat in meerdere vormen. Marsepein kun je zelf kleuren, maar je kunt ook voorgekleurde marsepein kopen. Als je besluit om zelf je marsepein te kleuren neem je blanke marsepein als basis. 

Met kleurgels kun je hier elke kleur aan geven die je zelf wilt. kleuren en verhoudingen. De houdbaarheid van marsepein ligt doorgaans ergens tussen de 6 en 9 maanden. Bij marsepein wordt ook altijd een verhouding aangegeven wat betrekking heeft op de hoeveelheid amandelen tegenover de hoeveelheid suiker.

Zeelandia-Marsepein-13rol-e1434781713209.jpg

Zelf kleuren of voorgekleurde marsepein kopen?

Om je marsepein te kleuren breng je een klein beetje kleurstof aan op je blanke marsepein, dit kneed je er goed doorheen. Wanneer je marsepein egaal van kleur is kun je eventueel nog extra kleurstof toevoegen als je niet tevreden bent over de kleur. Blijf net zo lang doorgaan tot je de gewenste kleur hebt bereikt. Het is verstandig om tijdens het kleuren Latex handschoentjes aan te doen.

Wil jij je marsepein niet zelf kleuren en ga je liever voor het gemak van voorgekleurde marsepein? Ook dat is mogelijk. In de webshop hebben wij een ruim assortiment met allerlei kleuren voorgekleurd marsepein. Hiermee kun je direct aan de slag gaan.

Verhoudingen van marsepein

Marsepein is verkrijgbaar in verschillende soorten verhoudingen wat betrekking heeft op de hoeveelheid amandelen en suiker. Hoe meer suiker er in zit, hoe zoeter de marsepein is maar ook hoe stugger het is om mee te werken. De amandelen zijn vettig en maken de marsepein soepel. De suiker maakt het droger en dus stugger.

  • Verhouding 1:1 = 50% suiker – 50% amandelen
  • Verhouding 1:2 = 67% suiker – 33% amandelen
  • Verhouding 1:3 = 75% suiker – 25% amandelen
  • Verhouding 1:4 = 80% suiker – 20% amandelen

Het Marspein wat u koopt met een 1:1 verhouding is beter bekend als amandelspijs. Dit gebruik je dus niet om taarten mee te bekleden maar wel als vulling voor bijvoorbeeld gevulde koeken. De 1:2 verhouding heeft meer suiker maar is nog vrij bitter van smaak. Deze is lastig verkrijgbaar en wordt dus niet veel gebruikt voor taartdecoratie. Marsepein van een 1:3 verhouding wordt het meest gebruikt. Deze marsepein is perfect voor het bekleden en decoreren van taarten. De verhouding 1:4 heeft nog wat meer suiker en is daarom ook wat zoeter en stugger. Ook deze kan prima worden gebruikt om taarten te bekleden en decoreren.
Boetseren met marsepein is mogelijk, maar niet aan te raden. Marsepein is namelijk iets te grof van structuur om mooi mee te kunnen boetseren, daarvoor kun je beter fondant gebruiken.

Smaak

Fondant is zoeter van smaak dan marsepein. Waar fondant alleen maar suiker bevat heeft marsepein ook amandelen als belangrijk ingrediënt. Deze smaak komt dus ook duidelijk naar voren. Het ligt aan de verhouding van marsepein hoeverre deze smaak aanwezig is.

Je hebt dit product toegevoegd aan je winkelwagen: